♥Selma♥

 
"Mamma mamma, ta kort på MIG!"
 
 
 
 
 
 
Alltså denna lilla femåriga älskade trollungen, ibland är de svårt att sluta titta på henne,
SÅ söt tycker jag hon är.

 
 
 
 

Köpenhamn

 
Vi har varit på mini semester i älskade Köpenhamn.
Denna vackra stad med vackert folk (dock mest turister i juli månad såklart.) och trevligt folk som låter barn va barn och kubba runt på torg och uteserveringar utan att tycka att man är speciellt jobbig.
Vi har gjort de som fallit oss in, man behöver ju lite göra såvärst mycket för att bli underhållen.
Sätta sig på en uteservering och kolla på folk kommer man rätt långt med.
Tivoli blev de givetvis, och Selma och Elsa va helt galna i att åka, allt ville dom åka mest hela tiden och den tiden så man va tvungen att sitta ner och dricka lite (oj soool hade vi, mkt mkt) ville dom inte alls de utan de skulle åkas.
 
Allt från flygplan till minifrittfall skulle åkas.
 
 
Och rosa sockervadd (som måste va guds klabbigaste uppfinning) och hamnar överallt och sen vill man ju ändå inte ha de, för de ser ju mer spännande ut än va de smakar, men så är de, de hör ju till.
 
Att gå runt med barn och dricka öl på förmiddagen på Liseberg känns inte lite ok som det är självklart på Tivoli.
Bla därför gillar ja Danmark, för de mesta är självklart och okay.
 
Efter en heldag på tivoli och ett gäng vinster blev det
På hotellet, Palace Hotel vid rådhusplatsen bodde vi på, och vänta, bättre blir de.
Vi bodde i rum 508 i sviten. Klart värt.
Fördelar med barn och svit:
- Inte så många har tryckt på hissknappen ( i jämförelse med övriga 4 våningar, )så den känns fräsch
-Den stora terassen med stort bord så man kan sitta och spela kort långt in på natten.
-Att gå på restaurang på kvällen med två trötta barn är lite självmordsbenäget och man (jag iaf) stressar mest i mig maten för att komma ifrån dyra danskdesign stolar som huliganerna håller på att ha sönder. take away och käka på terassen i kvällsvärmen va bättre, för oss alla.
-Det känns jäkligt lyxigt, såklart.
 
Jag va orolig innan vi åkte, eller sömnlös av nervositet kanske.
Elsa har ju nyss slutat med blöja, och inte för att va taskig mot na, men de har gått...sådär.
Mer i byxan än på toan så att säga, (att då åka med henne på storstads semester gjorde mig ju liiite..ja nervös..)
och framför mig såg jag en Elsa som kissat ner sig på tåg, karuseller, serveringar, jo överallt såg ja korv och kiss. Men nädå.
Lite i chock över hur bra de gått och inte EN ENDA GÅNG har hon kissat ner sig.
 
Jag har massa mer bilder och massa mer att skriva, jag tog igen mitt dåliga bloggande med detta långa inlägg och tänker att ja ska bättra mig.. (Jag lovar moster!)
 
Adios!

Kalas vecka

Den 10 Juli 2008
De är en dag jag i minsta detalj minns.
 
De nio månaderna av kräk flera gånger (varje dag ja..) men ändå lyckas gå upp över 30 kilo (tack choklad och bacon, love ya) och tunga fötter och humörsvängningar från en annan värld, de nio månaderna minns ja inte fullt så detaljerat.
 
Men den 10:e Juli. Den dagen kommer jag minnas.
Allt från hur jag la en ENORM spya framför glassätande sommarlovsbarn medans jag va öppen typ 8 cm och ändå bekymrade mig och vill torka upp efter mig. Jag minns den LÅNGA vandringen i korridoren till 3C på Halmstad bb, det va där de skulle hända, dedär miraklet.
Dedär som jag skulle gå igenom alla dagar i veckan alla 365 dagar om året för henne. Den kärleken jag känner går inte beskriva i ord eller på något annat sätt, enorm känns som ett fjuttigt ord i samanhanget.
 
Jag hör många som säger Oj, denna tiden har gått SÅ fort och h*n är så stor nu.
Jo, min lilla tjej är fem FEM år och det är fem år som gått så enormt fort att jag knappt hänger med.
Det gäller att njuta av de stunder man har med sina barn innan de är dags för dagis eller skollämningar, jobb och dedär fina stunderna man har är när man nattar dom små lite småirriterad över att de inte somnar fort nog så man hinner se sitt favoritprogram på tv och få sin egentid.. Även de dagarna måste njutas av de stunder man väl har såklart, men semestern är en enda lång fyraveckors njut (och en massa bråk stundom) period.
 
I min semestervärld finns det två typer av dagar. De dagar så det finns tid att rensa jordgubbsland och putsa fönster dagar då vädret passar och soliga fantastiska dagar då jag hellre umgås med mina döttrar på en strand.
Sån har denna veckan varit, en riktigt fin SOLIG första semestervecka.
De stunder vi inte varit på stranden har vi förberett för femårs kalas.
Både för släkten och Selma har även haft sitt första barnkalas.
Hon är nöjd, riktigt nöjd!
Har fått en massa fint och blivit firad riktigt ordentligt.
 
 
 
 
 
Kalasveckan avslutades idag på Sofieberg med 1 års kalas och 26 års kalas och så god tårta och kakor och fint och trevligt och en perfekt avslutning på denna första av mina semesterveckor.
 
 
 
 
 
 

Sol

 
 
Semester är fina grejer!
Vi är på vår strand som blivit alldeles igenväxt av ja, nått grönt som verkar trivas och de luktar tång och båtarna ligger redo att åka ut och fiska. Där på vår strand är vi av oförklarlig anledning nästan själva. Folk är lite rädda för tång och gröna växter. Men i min smak alltså, ett helt hav, tillräckligt mycket sand för att ungarna ska ha att göra en hel dag och folktomt, det är helt i min smak.
 
Nu väntar jag på att de ska spricka upp och ge en förhoppning om stranddag idag också.
 

en fin liten torsdag

 
Idag har varit en liten fantastisk torsdag full med glädje.
 
Jag måste ju erkänna att hur mycket jag än gillar mitt jobb och tycker att det är kul att gå upp 05.40 fem dagar i veckan för att jobba, så gör jag det med enorm glädje, men ändå ska det bli så obeskrivligt skönt att få umgås med min familj i fyra veckor och inte göra mer än bara precis det jag vill och känner för, just för stunden.
 
Denna lilla torsdag, ja varför har den då varit så speciell?
Jo, av många anledningar.
Men en av dom va faktiskt att en kollega, hon kom fram till mig idag och sa att hon läser min blogg och att jag skriver så bra.
Jävlar i min lilla låda va glad jag blev!!
Fina bilder, jo de kan ju faktiskt vem som helst som har pungat ut till en systemkamera ta. (fina i såsom duger på en blogg fina iaf) men alla kan inte skriva bra.(kanske inte jag heller) men hon tycker ju det och även mina fans och alltså den respons jag får är av min mor, min mormor och min moster (dom tre är alltså mina fans, dom vet nog inte om de själva, men jag har nominerat dom alla tre, grattis till de).
Ni tre värmer med era snälla kommenarer och det räcker för att hålla denna bloggelden vid liv.
 
Men när gulliga snälla kollegan (Kristina heter hon) sa det så blev jag verkligen glad i själen. Kristina är en såndär tjej som man skulle kunna va arg på, av avundsjuka för att hon är så otroligt vacker, du vet pådedär naturliga "jojagvaknarsåhärsnyggvarjedag sättet" Men man kan inte va arg av avundsjuka på henne, för hon är snäll, så otroligt snäll och OMTÄNKSAM.
Vissa är de, inte så många har så mkt, men hon har de, och just därför värmde det min trötta vid semesterbehovskropp lite extra mycket just idag.
 
Detta hade ju i min värld kunnat räcka för att innefatta en fantastiskt liten torsdag.
Men nejdå.
Efter jobbet var det fika på stan dags med Frida & hennes extremt välklädde Melker (vilken 4 månader bebis äger mer än ett par converse och har större garderob än, större än, ja typ alla 4 månaders barn, jodå, allas våran Melker) Vi fikade, pratade, tokskrattade åt Fridas lindexbravader, handlade kläder och hade en supertrevlig eftermiddag.
Alltså Frida, hon är en kvinna som förtjänar minst ett inlägg själv, den bruden har så mkt skinn på näsan och är så jäkla cool, men på ett så bra sätt, ett vänligt men rättvist sätt att man inte kan annat än att tycka så mycket om henne!
 
 
 
la familia hämtade mig och vi körde för att "festa till det" med burgerking kvällsmat.
Då är det fest för bönderna och tjejerna åt belåtet kunga klädda och allt.
 
Elsa fick solen i ögonen, jäklar va söt man kan va med solen i ögonen!
Sen åkte vi hem, då gick det till såhär
 
Jag provade en klänning som jag sprang på och blev tokkär i
Man kan ju inte bli annat, den är ju otroligt skön och ännu mer fin.
Köpt i inredningsbutiken UddaTina i Halmstad,(!)
Tina åker tydligen ner till Indien och får dom uppsydda av en säkert underbetald liten dam, och sen tar denna Tina med sig dom hem från sin semester och säljer, hur bra? Jäkla bra säger jag som vill ha minst en i varje färg!
 
Och hur avslutar man en sån här fantastisk liten torsdag på bästa sätt.
Jodå, alla som känner mig vet vad jag gör på torsdagar 20.00
 
 
Barfota i mina parishilton pjamasbyxor framför Ernst.
Bättre än så blir inte en dag.
 
Jo, just de, i morgon är sista jobbedan och sen semester, så kanske blir de, om möjligt, bättre.
 
(ursäkta alla rätt dåliga mobil bilder.)
 
 
 

RSS 2.0