Nya skor
Kolla in!!!
Astrid fick nya skor i veckan. Dom är så små så små så små och så jäkla söta att jag smälter! 


VA vad hände

 
 
Jag tömde min IPhone på bilder, den sa åt mig att de av på tiden för att ens kunna ta nått nytt.
Och när jag ser bilderna så inser jag att jo, de va dags.
 
 
 
 
Selma
Elsa
Ernst
Alla så otroligt mycket mindre än i dagsläget. så.små.
Så små att ja inte riktigt minns att de va just så små just dom va.
Och den där "VA! Vad hände" känslan kommer. 
 
Selma sover hos en kompis i natt och Elsa har sovaöver kompis här. Dom ligger nerbäddade i skaparrummet på madrasser på golvet, så skulle de minsann va, bland gosedjur och täcken och nån slags kuddöverdos och sover djupt. Sommarlovs mood vill jag kalla de, att ha sovaöver mys en torsdag.
 
Jag jobbar än och herr Larsson har varit och är föräldraledig, de är ju nära på ledighet för mig med att kunna gå upp och bara bry mig om mig själv på morgonen. Så jo, vist är de sommarlovs mood redan.

What a day

 
 
 

Astrid sover middag under mini syrenen, som barnen glatt utbrister "åhh de luktar sommar" varje gång dom går förbi.
Där ligger hon gott, och det slog mig hur lyxigt man har de när man mätt och nöjd kan lägga sig under en sommardoftande minisyren och sova middag.
 

Och det slog mig hur lyxigt det är att ha vackra vita golv som täcks av gräs från alla bara sommarfötter som springer ut och in, genom dörren som står öppen från morgon till kväll.
Hur lyxigt det är att ha barn som uppskattar min hemmakokta jordgubbssylt och tycker de är lika underbart med pannkakslunch två dagar i rad och blir glada att dom nära på hoppar av glädje, över en pannkaka.
Lyxen att ha en man som tycker att alla mina idéer är bra idéer, och tycker han inte de så utför han dom ändå för att sen säga att jo de blev ju riktigt bra dedär.
 
Jo men ni hör ju vad för typ av dag jag har, en bra sådan där jag mest går runt och känner tacksamhet för allt.
Såna dagar är ju underbara!
 

En fin lördag

 
 

Efter gårdagens otroligt trevliga midsommarfirande, med SÅ goda drinkar, SÅ god mat, SÅ jäkla kul finskt musikquiz att jag skrattar än och framför allt SÅ trevligt umgänge och nöjda både barn och föräldrar!
 Så idag vaknade jag, efter sovmorgon, full med energi.
Jag har kanske inte varit så produktiv, men slängt ihop lite sylt av jordgubbarna som blev över, så pannkakas lunchen kändes extra god och lyxig och lite grejandes i trädgården, lite barnkalas och lite kompisdate och vips va de en sådär perfekt, energifylld lördag.
 

Nu ska de grillas och ätas klyftpotatis doppad i aioli. Sämre kan man ha de va!

Midsommar

 
 

Midsommar.
Och jag är SÅ glad att jag fick nya gummistövlar i morsdagspresent.
Sköna, snygga och redan SÅ välanvända.
 
Det känns svårt att ha koll på dagarna, dom lixom springer fram och vid frukostbordet i morse konstaterade jag att, jo jag har redan jobbat i tre veckor, vilket känns som tre dagar.
Men så går ju tiden fort när man har roligt också.
Glad midsommar på er! Och skit i regnet, det kan du inte påverka ändå, köp snygga gummistövlar att va glad åt istället.
 

Land

 
 

Där under körsbärsträdet, de är ett fin ställe att sitta och filosofera och drömma och prata staket med mannen och njuta av att ytterligare ett projekt blev precis sådär fantastiskt bra som vi hade tänkt, om inte bättre ändå.

Utmed huset va de tidigare, tja, nått annat, smalare lite singel på en del och en annan va de öppen jord och kärleksört, enbart. Man ska ju egentligen inte alls ha land runt husgrund, men va tusan.. Jag har ju dragit ner på dom i alla fall. Breddat allt och lagt kantsten och en massa natursten och sen omsorgsfullt valt ut finigheter att få bo här hos oss i MatildeBerg.
 
 

Som rosen som bor i rostornen mannen snickrade ihop.
(som jag första va inne på att att måla vitt, men tog mitt förnuft till fånga) 
Tänk när trät fått gråna och rosen slingrar sig upp med sina pastell vackra blommor. Det sköra vackra mot de grånade trät, åhh genialt!
 En "mme alfred carriere" är det, rosen alltså.
Och daggkåpor och pion och hortensia (som inte alls samarbetar med mig tyvärr) och Clematis och stockrosor och annat smått och gott jag omsorgsfullt plockat ut på Halmstads plantskolor.
 

Det är lite lustigt dehär med vad jag faller för när de kommer till trädgård.
Att jag tycker saker är fina som egentiligen inte känns de minsta som jag.
Men jag tycker man blir så lycklig av alla dessa sköra fluffiga romantiska växter.
Men jag är långt ifrån klar, det är ju precis som med ett hus tycker jag, lite tjusningen att man ju just aldrig blir klar, utan att det med tiden får växa fram och ändra och forma sig efter dom som bor där.
Men våra land runt huset är hur som haver mer "oss". Så som vi vill ha det.
 Och jag blev så fasligt nöjd att jag bara kan sitta där under körsbärsträdet och va, just nöjd!

Skolavslutning

 
 

Kolla in min skatt, min sprillans färska älskade sommarlovsunge.
Första året i skolan och därmed första riktiga SKOLsommaravslutningen.
 
Och vilken skolavslutning det va igår då!
Strålande sol över vår fina hembygdsgård. Glada föräldrar med picknik-korgar som kisade i solen på våra älskade skatter som tecknade och sjöng Lahles "Goliat" så jag fick hålla tårarna tillbaka närapå.
 
 Men lyssna på den, då förstår du ju att det inte end krävs en första SKOLavslutning och en hormonell mamma i motljus för att fälla tårar alltså! Genialt!
 

Fullt ös

 
 
 

Vilken fullspäckad och fantastisk helg jag haft!
Nationaldags firande för hela slanten igår som startade med go frulle, så långt ifrån vardagens havregrynsgröt (eller för all de, jag-försov-mig-och-äter-en-macka-i-bilen-frulle. Bara en gång denna veckan dock, de måste ju ändå ses som en seger i sig såhär första jobbveckan)
 
Vi var bjudna på lunch hos grannar och firade och kände oss tacksamma att just vi är födda i just detta underbara land.
 

Tjejerna fick övernattningsgäst med sig hem (de är mycket sånt just nu, jädrar va stora dom blir plötsligt, när prion på oss föräldrar blir mindre och att va med sina kompisar en lördagkväll blir större...)
Och idag har jag, av oförklarlig anledning varit så energi fylld att folk har fått flytta sig ur min väg för att inte dram med av fartvinden när jag dragit fram.
 
Jag insåg att de va en hiskeligt massa avslut, med skolan och så, och att frysen av tom på bullar, så kardemummabullar är bakade, lika så bröd för veckan. Växter, som jag fick på den goda nationaldagslunchen, är omsorgsfullt nedgrävda, gräsmattan nyklippt, fem (!!! jojemen) maskiner tvätt är tvättade och alla lakan bytta och övervåningen noggrant ren, toaletter har städats och mannen, ja mannen har varit och köpt en ny diskmaskin då den andra mini varianten la av. Och tur va väl de, nu har vi en normalstor grej och mina händer och min tid tackar ödmjukast för att slippa handdisk ytterligare en vecka!
 
Nu är dom tre fjällräven väskorna packade, klädhögar framlagda, klockan ställd och allt är förberett för ännu en vecka.
 
 
Underbart!
 
 

Första dagen

 
 

(Astrid har fått sig en ny vagn, precis exakt en sån jag ville ha, hon gillade den så mycket att hon gärna vill sitta i den inne också, Easy Walker sky heter den och kan varmt rekommenderas om du vill gå i terräng och behöver nått lite rejält. "Bajsgrön" enligt Selma, cool army ruff enligt mig, ahh va fan solblekt olivgrön låter ju inte så spännande. Vi är alla nöjda, trotts färg funderingarna)
 
Jojemen, idag va de dags.
Första dagen!
Första dagen på jobbet efter mammaledigheten.
Första riktiga lämningen på förskolan för Astrid.
Första gången på fritids för Selma.
Första gången Elsa åt mellanmål på sin förskola, och de tyckte hon ju va en upplevelse bara de.
 
Det va en ytterst konstig känsla att ta mina oranga, ergonomiska, dyra, fulsnygga sandaler i handen, matlådorna i väskan och sätta sig och köra till jobbet. Som om ett år bara varit en helg, som att jag nyss gick därifrån. Kul att va tillbaka är de, jag gillar ju de jag gör, men konstigt och overkligt känns det ändå, och de kommer nog ta en stund innan det rullar på och blir vardag av de.
Nu sover alla tjejerna gott och jag ska rota fram nått onyttigt och kolla nått avsnitt av nån serie
 
 (och just ja, Selma ville inte att jag skulle läsa för henne ikväll, utan kröp ner under sitt lejonkungentäcke med sin bok för att sen somna gott, själv, utan mig i rummet. Det är vid såna stunder jag inser hur stor hon blivit. Sånt är stort, när ens lilla lilla barn plötsligt och så snabbt blir så stora, de känns inte längesen jag stod där och vaggade henne till sömns och googlade "sömn spädbarn" och nu vill hon helst läsa själv. hopp hopp)  
 

Fantastiskt

 
 

När vi hade köpt vårt hus i vår lilla by så fick vi av rätt många höra "vilka känner ni där"?
Inga!
Och ni som har barn vet ju att dedär med tid blir mer värdefullt än allt annat, ju mer barn ju mindre tid till annat. Så som att lära känna nya människor i den där lilla byn där alla verkar känna varandra redan, inte prio ett, för man har ju sin lilla men ack så otroligt väl valda krets av energi givande underbara människor runt sig.
 
Men, när man då en söndagsmorgon hittar den mest fantastiska bukett rosor, och utan att tveka vem de är ifrån, ja men de är ju svårt att bli nått annat än glad rakt in i själen. Nyfunnen vänskap, av människor i ens lilla by som inte har mer tid än en själv, men som ändå prioriterar än. Sånt gör att jag blir tårögd för mindre!
 

Och dom står där och sprider glädje

RSS 2.0