Så att de

 
 
 
De har varit en sån vecka, du vet.
En sån då man tar löparrundan klockan halv 9 för att alla sover och de är då man hinner.
En sån vecka då man stående klämmer en halv påse grillchips för att man eventuellt glömmt ett mål eller två.
En sån vecka då man fått kolla kallendern flera gånger dagligen för att de känns som man glömt nån aktivitet eller möte eller tandläkartid eller barn på nått ställe.
En sån vecka då falukorv till lågpris känts som en bra måltid.
Barnen, dom har klarat det otroligt bra, tidiga morgonar och långa dagar och inte mer bråk än vad vi klarar av. Snart kallar dom pedagogerna för mamma, men de är ju lite sånt man får räkna med.
Nöjd med livspusslet körde jag hem idag och skulle plocka upp dom där minimänniskorna och kände att de ända målet för veckan ändå va avklarat
Överlevnad.
 
Då, då gör jag de ödesdigra misstaget att snabbt kolla facebook,
(typ när man sitter på toa och har lite egentid efter jobbdagen, du vet)
Jag hittade en annons, eller tja, va de nu va,. Jag läste rubriken, och på de grundar jag hela detta inlägg, på en rubrik, som löd nått i stil med:
-man bör inte ha sina barn på förskolan mer än sex timmar om dagen-
 
Men va FAN!
Med körväg så innebär de då med min simpla skolmatte fem timmars jobb om dagen...
FEM TIMMAR! Vad sysslar man med som täcker bensin och bil kostnaden för jobbresan då?
lyxprostituerad?
Och vem vill anställa nån på fem timmars dagar, på vilket jobb gör man nån som hellst nytta då eller ens kan sätta sig in i arbetet.
 
Klart man kan pussla, så att ens barn kan va hemma precis och exakt så mycket som de bara går, de är ju lite de enda jag sysslar med, pusslande. Och ändå snittar tiderna på lååångt över sex om dagen alltså, oh ja.
 
Klart att en av föräldrarna kan va hemmapäronm. Jag ställer icke upp frivilligt alltså. Nopp, jag gillar att jobba för mycket. att ha ett annat slags liv, att kunna få pension när jag blir gammal, att kunna jobba mig upp, kanske vidarutbilda mig, kanske ha mat på bordet? kanske kunna köpa kläder till mina barn? Kanske gå ut och ta en kaffe med nån kompis nån gång i halvåret? kanske gå ut? kanske betala lånen?
 
Och då, DÅ slog de mig att jag ger blanka fan i män i rutig skjorta som säger att man är dålig förälder för att man har sina barn på förskola mer än sex timmar om dagen.
(med all fördomsfull säkerhet har han en snygg och lycklig hemmafru kvinna i matchande kläder och ett leende barn hemma) 
han och hans forskningar struntar jag i.
 
Det är ju övriga mammor (mest mammor ja) som ska gnugga de i ansiktet på varann hur jäkla duktiga mammor vi är som klarar av detta livspussel och hur inte alls bra man är om man inte gör de.
 
Vad vill man med de?
Informera att de inte riktigt är bra?
Att barnen har de bäst hos sina föräldrar?
Är de nått som nån förälder betvivlar det så hoppas jag att man tar sitt egetansvar och tycker om sig själv mer än så.
 
Men så himla bra för er alla som får ihop livet med fem timmars dagar, jag är glad för eran skull, alltså på riktigt. så underbart att få så mycket tid över för hemmet och barnen!
 
 Men gnid för fan inte in de i huvet på andra att dom är dåliga för att inte jag lever som du (sånt svider efter en vecka som denhär vill jag lova, då man gör sitt bästa, sitt absolut bästa!)
 jag är rätt nöjd ändå alltså.
och framförallt, är mina små juveler nöjda med livet.
 

Kommentarer
Postat av: Cicci

jag å henke va först på dagis å sist hem, det blev folk av oss ändå. jag älskade dagis, springa runt å leka med massa kompisar hela dagarna i hus gjort för lek liksom!
du är bäst, jag är så jäkla imponerad av dig! <3

Svar: 💛 jag va också en sån som gillade o va där. Kan än minnas dom tidiga frukostarna som va samma samma men så goda!!
mamalarsson.blogg.se

2015-09-12 @ 22:57:01

Lämna nått snällt så blir jag glad:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0